Срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се проведе в хотел на остров Сентоса в Сингапур, потвърди Белият дом, цитиран от БиБиСи.

Срещата за 12 юни бе отменена преди две седмици от Тръмп, но бе спасена след контакти и срещи на представители на двете страни. Тръмп обяви вчера, че плановете "се движат много добре".

САЩ искат КНДР да се ангажира с отказ от ядрени оръжия. Тръмп определя първата среща като начало на по-дълъг процес от преговори, наричайки я "ситуация за запознаване".

"Много отношения се изграждат, много преговори продължават преди пътуването. Много е важно, ще са много важни тези няколко дни", коментира Тръмп. 

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс потвърди в Twitter мястото на срещата.

Вероятно е двамата лидери да се настанят на друго място. Тръмп сигурно ще бъде в хотел "Шангри-Ла", където са отсядали американските президенти към момента, докато Ким вероятно ще е в хотел St Regis Singapore, съобщава "Стрейтс Таймс". Двата хотела се намират на главния остров, а Сентоса е един от 63-те острова.

Достъпът до Сентоса може лесно да се контролира, има само кабинков лифт, еднорелсов път, пешеходна пътека и тунел за превозни средства. На острова има и голф игрища. 

Ясен е точният час на срещата Тръмп - Ким

Ясен е точният час на срещата Тръмп - Ким

Белият дом се готви