Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не изключва възможността Бахмут да бъде превзет от руската армия в следващите дни, цитира думите му руската служба на Би Би Си.

Говорейки преди среща с министрите на отбраната на ЕС и Украйна, Столтенберг коментира тежките боеве, които продължават близо до Бахмут в Донецка област:

"Това, което Русия се опитва да компенсира като качество, е количеството. Те (руските военни) претърпяха тежки загуби, но в същото време не можем да изключим, че Бахмут може в крайна сметка да падне през следващите дни. И следователно също е важно е да се подчертае, че това не означава, че определено е налице повратна точка във войната. Това просто подчертава, че не трябва да подценяваме Русия", каза той.

В сряда сутринта наблюдатели от Института за изучаване на войната от САЩ съобщиха, че украинската армия се е оттеглила от източната част на Бахмут през река Бахмутка, а ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че неговите формирования са заели цялата площ.

По-късно украинските медии съобщиха, че Александър Сирски, командващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна, е пристигнал в Бахмут за четвърти път в рамките на две седмици. В телеграм канала на генерала беше публикувано видео, на което той връчва награди на защитниците на града.

И Зеленски призна: Падането на Бахмут открива нови възможности пред руската агресия

И Зеленски призна: Падането на Бахмут открива нови възможности пред руската агресия

Ето защо нашите момчета стоят на позициите си там, посочи украинският президент