Главният прокурор Мерик Гарланд обяви в петък, че е назначил специален съветник по разследването на Хънтър Байдън, с което задълбочи разследването на сина на президента преди изборите през 2024 г.

Това съобщи АП.

Гарланд отбеляза "извънредните обстоятелства" по случая, като назначи Дейвид Вайс, прокурор в Делауеър, който вече разследваше финансовите сделки на сина на президента Джо Байдън, за специален съветник, след като преговорите за признаване на вина по случая се провалиха.

Внезапният развой на събитията повдига нови въпроси относно делото, което беше почти приключено миналия месец, като беше възобновено разследването срещу Хънтър Байдън по обвинения в укриване на данъци и притежание на оръжие и бяха дадени широки правомощия на Вайс да разследва и да докладва за резултатите от него.

Това се случва в момент, когато Министерството на правосъдието предприе безпрецедентната стъпка да повдигне обвинение на бившия президент Доналд Тръмп, който е основният съперник на Джо Байдън в изборите догодина, по две отделни дела. Това също така поставя въпросите за семейството на Байдън на преден план на президентските избори през 2024 г.

Тръмп: Скандалът с Хънтър Байдън е най-големият в историята

Тръмп: Скандалът с Хънтър Байдън е най-големият в историята

Предизборната кампания в САЩ набира скорост