Испанските полицаи преглеждат първите автомобили, пострадали при експлозията на терминал 4 на мадридското летище Барахас.

Припомняме, на паркинг там вчера избухна кола бомба , а отговорност за нападението пое ЕТА.

При огледа на автомобилите, които са на практика смачкани, не са открити хора. Основна цел на полицията, информира ЕФЕ, е да установи дали в паркираните автомобили не е имало хора по време на взрива, тъй като се предполага, че двама граждани, смятани за изчезнали, в момента на атентата са изчаквали в автомобилите си свои близки.

Асоциацията на жертвите на тероризма в Испания свика митинг в Мадрид с настояване, че с терористите от ЕТА не трябва да се преговаря. В съобщение на асоциацията, цитирано от испански медии, се казва, че терористите трябва да поискат извинение от жертвите и от всички испанци, както трябва да постъпи и правителството.

От асоциацията настояват управляващите да променят политиката си срещу тероризма, тъй като досегашната политика и помогнала на ЕТА са си върне предишни позиции и е забавила нейното премахване.

В отговор на атентата испанският премиер Хосе Луис Сапатеро е разпоредил за спиране на всички инициативи за диалог с ЕТА. Премиерът подчерта, че няма никаква възможност за такъв диалог, докато терористичната организация не покаже категорична воля да се откаже от насилието.