Очаква се в сряда контролираната от републиканците Камара на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) да гласува, за да формализира своето разследване за импийчмънт на президента демократ Джо Байдън.

Това съобщава "Ройтерс", като цитира свои източници сред републиканците.

По-рано в понеделник републикански депутат каза, че председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън е разкрил планове за гласуване в четвъртък на среща при закрити врата, което беше повторено и от други републиканци.

Хънтър Байдън обвинен и за укриване на данъци

Хънтър Байдън обвинен и за укриване на данъци

След делото за незаконно оръжие

Камарата в четвъртък излиза в почивка в края на годината от повече от три седмици.

Републиканците в Камарата на представителите Байдън за действия, клоито евентуално е извършил като вицепрезидент по време на администрацията на президента Барак Обама през 2009-2017 г.

Те също така обвиниха Министерството на правосъдието на САЩ в неправомерна намеса в разследването на сина на бизнесмена на Байдън Хънтър Байдън. Министерството на правосъдието отрича да е извършило нарушение.

Републиканският представител Кели Армстронг представи в четвъртък резолюция от 14 страници, която ще позволи на пълната камара да гласува за разрешаване на разследването.

Републиканците в Камарата на представителите досега не са успели да представят доказателства, обвързващи действията на Байдън като вицепрезидент с бизнеса на сина му. Малко вероятно е Сенатът, където Демократическата партия на Байдън има слабо мнозинство, да осъди президента.

Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Обвинения за корупция за държавния глава

Конгресменът Байрън Донълдс, член на една от трите комисии, разследващи Байдън, заяви пред Fox News в неделя, че очаква разследването да приключи през следващите два месеца.