Втори референдум във Великобритания по въпроса за излизането на Обединеното Кралство от ЕС няма да има. Това заяви премиерът Тереза Мей в интервю за германския вестник Bild, цитирана от ТАСС.

"Не, втори референдум няма да има", заяви тя. Парламентът предостави право на избор за британското общество и то взе своето решение". Ще напуснем ЕС, но не Европа, искаме сътрудничество с ЕС", подчерта британският премиер.

Брекзитът мина в камарата на общините

Брекзитът мина в камарата на общините

Лондон иска да напусне ЕС

По думите на Мей Обединеното Кралство не възнамерява да "разрушава всички мостове". "Ние имаме общи интереси и стоим пред общи предизвикателства", каза тя, отбелязвайки че Великобритания е готова да изпълни своите задължения по обезпечаване на общата сигурност.

"Ние не затваряме вратата", продължи Мей. Трансграничният поток на товарите е важен за всички страни". "Ние искаме да се договорим (с ЕС) за всеобщо споразумение по свободната търговия, а така също и за партньорство в сферата за сигурност", подчерта тя.

Шотландия губи по £16 млрд. на година от Брекзит

Шотландия губи по £16 млрд. на година от Брекзит

Анализът включва три сценария и потенциалното им влияние върху икономиката

Относно отношенията с ФРГ, Мей заяви, че Лондон тясно сътрудничи с Берлин по проблемите на Иран, по въпросите за отношенията с Русия и "това, което става в Украйна", каза британският премиер.

Борис Джонсън притеснен, че след Брекзит Лондон остава зависим от ЕС

Борис Джонсън притеснен, че след Брекзит Лондон остава зависим от ЕС

Това пише британският вестник "Сън"

Референдумът за целесъобразността на продължаване на членството на Великобритания в ЕС беше на 23 юни 2016 г. На него победиха противниците на евроинтеграцията с 51,9%.