Медиците и полиция се отзовават на съобщения за стрелба с няколко пострадали в Яфа, най-старата и южна част на Тел Авив. Съобщава се за инцидент на улица "Йерусалим", в непосредствена близост до гарата на железницата, по информация на Times of Israel.

Службата за бърза помощ съобщава, че оказва спешна помощ на няколко души, които са били при стрелбата в Яфа, включително някои, които са в безсъзнание.

Според снимки от камери за наблюдение най-малко двама терористи, единият от които е въоръжен с автомат, са извършили нападението. Другията е бил въоръжен с нож.

На кадри от видеонаблюдение се вижда как терористите излизат от железница. Единият от тях се вижда как открива огън по тялото на мъж на земята. 

Двамата разстрелват хора на спирката на градския транспорт, преди да продължат пеша, атакувайки хора на улица "Йерусалим".

Полицията съобщи първоначално за осем убити, но в последствие намали броя на шест. Други девет души са ранени.

Общински служител по сигурността и въоръжени цивилни са "неутрализирали" двамата терористи, добавя полицията.

Съобщенията за терористичния акт дойдоха почти едновременно с информацията, че Иран е започнал масирана ракетна атака по Израел. Преди това израелските военни наложиха допълнителни ограничения за населението, включително за масови събирания, както и върху образователния процес.

Иран мъсти на Израел със стотици ракети
Обновена

Иран мъсти на Израел със стотици ракети

Атаката е в отговор на израелската наземна операция в Ливан и убийството на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала

Изданието съобщава и за сигнал за терористи в хотел в Херцлия. На този етап не се дава повече информация, освен че полицията разследва съобщението.

По-късно в изявление на полицията се казва, че съобщението за терор в Херцлия е фалшива тревога.