По време на реч в Солун, посветена на бюджетните икономии, срещу гръцкия премиер Папандреу полетя обувка.

Заради инцидента полицията е арестувала трима души. Премиерът беше на посещение в Солун за откриване на традиционен търговски панаир.

По време на неговата реч бяха насрочени и няколко протеста срещу реформите, които гръцкото правителство е принудено на предприема след условията на МВФ и ЕС.
Международните институции отпуснаха спешна финансова помощ за излизане от кризата, в която изпадна Гърция, но само срещу сериозни реформи.

Междувременно стана ясно, че собствениците на тежки камиони и на цистерни в Гърция започват в понеделник нова безсрочна стачка след тази през юли. Те протестират срещу планираното либерализиране на транспортния сектор. Решението за стачка е взето на събрание тази сутрин в Солун.

Правителството на Папандреу заяви, че е решено в срок от три години напълно да отвори транспортния сектор за конкуренцията. Мярката е част от плана за финансово оздравяване на Гърция.

След заседанието стотици шофьори без техните камиони преминаха по улиците на Солун. Очаква се в понеделник Солун, както и столицата Атина да бъдат блокирани от камиони.