В резултат на нов обстрел на Белгород е ранен тийнейджър, който е откаран в областната болница, съобщава ТАСС, позовавайки се на оперативните служби.

Официални лица по-рано съобщиха, че един възрастен е ранен.

Според съобщения от града снаряд е ударил паркинг на улица "Макаренко". От Министерството на отбраната съобщиха, че са успели да свалят 13 снаряда.

 Според Министерството на отбраната, около 11:30 часа е направен нов опит за атака на цели в Белгородска област с реактивна система за залпов огън РМ-70 "Вампир".

"Дежурните системи за ПВО унищожиха 13 снаряда във въздуха над Белгородска област", ​​се казва в прессъобщението.

Двама цивилни са убити при обстрел на град Грайворон в Белгородска област, още двама души са ранени, съобщи по-късно през деня губернатора на областта Вячеслава Гладков.

Както подчерта Гладков, Грайворонският район е подложен на масиран обстрел от сутрин,та включително с използване на реактивни системи за залпов огън.

Украинската страна не коментира. Губернаторът току-що обяви, че ракетната заплаха е отпаднала. Местни ресурси публикуват видеоклипове за предполагаемите последици от новия обстрел.

В Белгород движението по улица Макаренко беше блокирано "поради извънредна ситуация", пише РБК, позовавайки се на официални лица.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, който предната вечер въведе ограничения за влизане в някои населени места, разположени на границата с Украйна, обяви предсрочни училищни ваканции в Белгород в сряда сутринта.

"Решихме, че до края на тази седмица - сряда, четвъртък, петък - ще въведем ранни ваканции в общообразователните институции, тоест в училищата в граничните общини плюс Белгород и градския район Яковлевски", каза губернаторът в социланата мрежа "ВКонтакте" . "В колежите и университетите се въвежда дистанционно обучение без присъствието на преподаватели в университетските сгради."

Спортните дейности, кръжоците и мероприятията на клубовете по интереси в културните институции също се отменят, реши Гладков.

Русия евакуира 9000 деца от Белгород заради украинските атаки

Русия евакуира 9000 деца от Белгород заради украинските атаки

Първата група от 1200 деца ще бъде изведена от града на 22 март