Казахският президент Касим-Жомарт Токаев пристигна на официално посещение в Москва, където на 28 ноември ще проведе разговори с руския си колега Владимир Путин. Това съобщи ТАСС. Официалната агенция на Москва се позова на пресслужбата на казахстанския президент.

"Разговорите между държавните глави ще се проведат утре (в понеделник - бел. превод.) в Москва", уточниха от пресслужбата.

Токаев призова да се търси формула за мир между Русия и Украйна

Токаев призова да се търси формула за мир между Русия и Украйна

Първата стъпка е примирието

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи по-рано, че двамата лидери ще се обърнат към участниците във форума за междурегионално сътрудничество между двете страни, който ще се проведе в Оренбург същия ден, чрез видеоконференция от Москва. След това двамата лидери ще се срещнат на четири очи и ще проведат разговори, след което ще има работна закуска. Ще последва подписване на документи, добави говорителят на Кремъл.

Токаев: Казахстан няма да признае ДНР и ЛНР

Токаев: Казахстан няма да признае ДНР и ЛНР

Ясна позиция на Астана

След преизбирането си Токаев обяви, че властите ще продължат да водят балансирана и конструктивна външна политика, насочена към защита на националните интереси, и определи сътрудничеството с Русия и Китай като приоритет за републиката.