Доналд Тръмп, 45-ият президент на Съединените щати, подчерта в интервю за Fox Business в четвъртък, че инфлацията е "разрушител на страната", като предупреди, че цените в страната остават високи въпреки данните, сочещи постепенно намаляване на инфлацията.

"Ако погледнете енергията, тя поскъпва с 40% и 50%, така че дори не знам как могат да кажат, че инфлацията е спаднала до 4,5% или 5%", подчерта бившият президент. "Те започнаха ужасна верига от събития", каза той и добави, че обикновените американци са пострадали "много лошо" от решенията на сегашната администрация.

Бившият президент подчерта, че по време на неговия мандат Съединените щати са били по-голяма енергийна сила от Русия и Саудитска Арабия поотделно. "Кой спира сондажите, когато те [цените] са почти на нов връх", заяви Тръмп.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че по време на неговия мандат страната е имала "най-великата икономика в историята".

По време на интервю за Fox Business бившият президент коментира постиженията по време на своя мандат във връзка с инфлацията и други икономически показатели от мандата на президента Байдън.

"Те казват, че инфлацията намалява, но ние живеем с цялата тази инфлация... Така че погледнете разходите, които са днес, в сравнение с тези, които бяха, когато ние бяхме там, и това е невероятно", твърди Тръмп.

Тръмп: Скандалът с Хънтър Байдън е най-големият в историята

Тръмп: Скандалът с Хънтър Байдън е най-големият в историята

Предизборната кампания в САЩ набира скорост