По време на предизборен митинг в щата Мичиган американският президент Доналд Тръмп обвини опонента си от Демократическата партия Джо Байдън, че е антиваксър (човек, който е против ваксините), като той не искал създаването на ваксина по политически причини (преди президентските избори.

Пред своите привърженици той обяви, че САЩ са постигнали "едно от най-ниските нива на смъртност навсякъде в сравнение с която и да е страна в света".

Според данните на университета "Джонс Хопкинс" САЩ имат смъртност от 3%, което ги нарежда на 51-во място в световен мащаб, а още повече, че САЩ са на 12-то място в света по брой на жертви на 100 000 души население (около 58,34 души).

Тръмп също така увери избирателите си, че на нито един човек, който се е нуждаел от респираторен апарат по време на епидемията, не му е бил отказан такъв. 

Той настоя, че Америка ще "надделее над китайския вирус" и цитира Франклин Д. Рузвелт, казвайки, че единственото нещо, от което американците трябва да се страхуват, е самият страх.

След това Тръмп засили атаката си срещу Боб Удуърд, автор на новата книга "Гняв", в която се твърди, че Тръмп е казвал едно нещо за опасностите от вируса в частни разговори, а друго, когато е говорел публично.

Той нарече книгата на Удуърд "ужасна работа".

Той говори за лозунга "запази спокойствие и продължавай" на британското правителство през Втората световна война, казвайки, че това е, което той е направил.

Накрая той разказал история за това как по време на войната, когато Хитлер бомбардира Лондон, Чърчил е говорил от покрива, призовавайки хората да бъдат спокойни.