Бившият шеф на ЦРУ и Пентагона Леон Панета заяви, че кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е преминал границите с призива си Русия да хакне пощата на неговия съперник от демократите Хилъри Клинтън, предаде CNN. 

Такива изказвания, според Панета, показват, че магнатът не е достатъчно квалифициран, за да заеме поста, за който се бори. 

Казаното от него противоречи на моите разбирания за отговорността и лоялността на кандидатите към тяхната страна, каза той. 

Милиардерът от Ню Йорк покани Русия да открие десетки хиляди „изчезнали” мейли на Клинтън. Демократите веднага го обвиниха, че призовава чуждестранни правителства да шпионират американци.

Тръмп се опита да успокои ситуацията, след като вчера призова Русия да намери изтритите от Хилари Клинтън мейли по време на мандата й като държавен секретар, заявявайки, че е бил саркастичен. 

Но вие имате 33 хиляди изтрити мейла от Клинтън и реалният проблем какво е казано в тези мейли от Националния комитет на Демократическата партия”, каза той, имайки предвид хакнатите мейли от „Уикилийкс” миналата седмица.