Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в профила си в "Туитър", че не възнамерява да се срещне с иранския си колега Хасан Рохани в близко бъдеще.

Американският държавен глава обаче не изключи възможността за подобна среща в бъдеще, добавяйки, че смята Рохани за "абсолютно прекрасен човек".

"Независимо от исканията, нямам планове да се срещна с иранския президент Хасан Рохани. Може би някой ден в бъдеще. Сигурен съм, че е абсолютно прекрасен човек!", написа Тръмп.

Изявлението му идва в контекста на продължаващото напрежение между САЩ и Иран, след като Вашингтон се оттегли от ядреното споразумение на Техеран със световните сили и реши да наложи нов набор от санкции срещу Иран, които трябва да влязат в сила през ноември.

В понеделник Рохани подчерта, че страната му остава ангажирана с ядреното споразумение и че ако Тръмп иска да преговаря с Иран, той трябва да върне САЩ в споразумението.

Революционната гвардия на Иран: Тръмп е вреден и опасен

Революционната гвардия на Иран: Тръмп е вреден и опасен

Заради воденето на икономическа война срещу Техеран

Междувременно Тръмп коментира в "Туитър", че САЩ са станали много по-силни и много по-богати, отколкото са били, когато той встъпи в длъжност преди по-малко от две години. "Ние сме също така МНОГО по-сигурни!", отсече той.