Президентът Доналд Тръмп коментира пред "Атлантик", че е обмислял дъщеря си Иванка за високопоставени позиции в ООН и Световната банка, защото тя е "много добра с числата", съобщава "Бизнес инсайдър".

Тръмп обяснява пред Илейн Плот за дъщеря си, че Иванка е "роден дипломат", и основната причина, поради която не я е назначил, за да замени Ники Хейли като посланик на САЩ в ООН е, че ще го обвинят в непотизъм - шуробаджанащина

Тръмп настоява, че "няма нищо общо с непотизма", а Иванка би била "невероятна" в ролята. Поради правителствените правила за непотизъм, сегашната консултативна роля на Иванка в Белия дом е неплатена.

През януари "Файненшъл таймс" съобщи, че Тръмп обмисля Иванка да замени бившия президент на Световната банка Джим Йонг Ким, слухове, които Белият дом отрече.

Дейвид Малпас е новият шеф на Световната банка

Дейвид Малпас е новият шеф на Световната банка

Той ще поеме поста от Кристалина Георгиева, която временно заемаше длъжността

Иванка завършва Университета на Пенсилвания със специалност икономика, но не разполага с голям опит в международното развитие, дипломацията или търговската икономика.

Тя обаче е прекарала по-голямата част от кариерата си като бизнес-дама и се е фокусирала върху овластяване на жените и проекти за развитие на човешките ресурси от нейната свободно определена роля като съветник в Белия дом.

Преди да се присъедини към Белия дом, тя работи като вицепрезидент - придобивания в организацията Тръмп. Тя създава и собствена модна линия - марката "Иванка Тръмп", която бе закрита миналото лято.

През 2018 г. Иванка си партнира със Световната банка за създаване на Финансова инициатива на жените предприемачи, програма, която бързо е наречена "Фонд Иванка" и която се стреми да даде възможност на жените в развиващите се страни да получат по-лесно достъп до заеми и безвъзмездни помощи за финансиране на собствения си малък бизнес и други проекти.

Иванка Тръмп не е кандидат за Световната банка

Иванка Тръмп не е кандидат за Световната банка

Но ще помага в избирането на кандидат