Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще признае резултатите от вота през ноември, ако спечели, предаде CNN. 

Това заяви той пред свои поддръжници на предизборно събитие в щата Охайо. 

"Обещавам на всички, които ще гласуват за мен и на всички американци, че ще призная резултатите от тези исторически изборите - е заявил той и след кратка пауза е завършил - ако спечеля."

Припомняме, че по време на третия президентски дебат със съперника му от демократите Хилъри Клинтън, той отказа да отговори дали ще признае резултатите от изборите, за разлика от кандидата за вицепрезидент на републиканците Майк Пенс, който заяви пред CNN, че със сигурност ще ги приеме.

Тръмп е добавил, че си запазва правото да оспори резултатите и да поиска проверка, ако има поводи за съмнение. 

"Искаме честни избори. Това няма връзка с мен, а с бъдещето на страната", е заявил той. 

Междувременно, поредна жена обвини кандидата за президент на републиканците в сексуален тормоз, предаде CBS. 

Тя изрази отвращението си от сблъсъка си с магната. "Почувствах се безпомощна и уплашена", заяви тя на пресконференция в присъствието на адвоката си, който представлява и други жени с подобни обвинения. 

Случката датира от 1998 година, на тенис турнира U.S. Open, припомня си пострадалата. Тръмп се приближил, хванал я за гърдите и я попитал: "Не знаеш ли кой съм аз?"

Тя е добавила, че вероятно ще бъде сметната за поредната "отвратителна жена" (препратка към последния президентски дебат и възклицанието на Тръмп към Хилъри Клинтън), но подадените сигнали на други жени са й дали увереност да говори сега. Това е мой дълг като жена, майка, американски гражданин, заяви тя. 

Страхът от отмъщението на този влиятелен мъж и съветите на много хора да си замълчи са я спирали да даде публичност на случилото се навремето. 

Също така се кълне, че не действа в интерес на другия кандидат за президент. 

За момента обаче тя няма да повдига обвинения към Тръмп. 

Припомняме, че името му бе забъркано в сексистки скандали, които принудиха видни фигури сред съпартийците му публично да обявят, че оттеглят подкрепата си за него. 

Самият той обвини политическите си противници за всичко и заплаши със съд медиите, които са оповестили сигналите за сексуален тормоз.