Третият телевизионен диспут между кандидатите за Белия дом Хилари Клинтън и Доналд Тръмп отново започна без ръкостискане.

В Лас Вегас двамата влязоха в сблъсък за абортите, правото за носене на оръжие и отношението към Кремъл.
Модератор на дебатите беше журналистът от телевизия Fox News Крис Уолъс.

CNN: Клинтън печели и третия дебат срещу Тръмп

CNN: Клинтън печели и третия дебат срещу Тръмп

52% от гледалите дебата, анкетирани от медията

Тръмп се обяви за защитник на втората поправка в американската конституция и защитник на правото на американците да носят оръжие. Клинтън от своя страна подчерта, че не е против втората поправка, но би искала американските граждани да се чувстват в безопасност.

По темата за Русия кандидатката на демократите заяви, че руският президент Владимир Путин иска президентското кресло в САЩ да бъде заето от негова марионетка, намеквайки за руската подкрепа за опонента й от Републиканската партия. Тръмп отрече, че ще бъде марионетка на Путин и обвини Клинтън, че не харесва Путин, защото я е „надхитрил” по всички въпроси.

Доналд Тръмп отказа да отговори дали ще признае резултатите от изборите, за разлика от кандидата за вицепрезидент на републиканците Майк Пенс, който заяви пред CNN, че със сигурност ще ги приеме.

След дебата мениджърът на Тръмп опита да тушира разнобоя, като заяви, че той "ще приеме резултатите от изборите, защото ще ги спечели".

По време на дебата кандидатът на републиканците обясни отказа си от категорична позиция, като посочи, че ще прецени в съответния момент и че засега ще го запази като изненада.

Хилари Клинтън определи отговора му като ужасяващ.

Тръмп отново обиди опонентката си определяйки я като отблъскваща.

Третите дебати между двамата кандидати са посветени на националния дълг, здравеопазването, социалните придобивки, имиграцията, икономиката, Върховния съд, международната политика. Допитванията до общественото мнение показват, че след поредицата от обвинения срещу Тръмп за сексуални посегателства той губи битката в ключови щати.