Удар от украински дрон причини пожар в склад за горива и смазочни материали в руската Курска област, на границата с Украйна . Това съобщи областният управител Роман Старовойт, цитиран от "Ройтерс".

Той уточни, че няма пострадали при атаката и заводът работи нормално.

Пламнал е резервоар за гориво в склада в Железногорския район на областта, на около 90 километра от украинската граница.

Старовойт посочи, че втори дрон е ударил завода за желязна руда Михайловски ГОК, който е собственост на "Металоинвест" - най-големият производител на желязна руда в Русия, около два часа след обявяването на първия подобен удар.

В руските канали в "Телеграм" беше разпространен видеозапис на голям пожар и щети, нанесени на рафинерия за руда в района, който е известен със своите мини за желязна руда.

През последните седмици Украйна многократно поразяваше с дронове руски петролни рафинерии и друга енергийна инфраструктура.

Русия свалила три украински ракети над Курска област

Русия свалила три украински ракети над Курска област

Също така беше съобщено, че има ранени при украинска атака с дронове в селището Теткино в Глушковски район

Курска област е подложена на редовни атаки от украинските сили от началото на войната през февруари 2022 г.

Властите в руските Белгородска и Воронежка област, които също са редовни мишени близо до фронтовата линия в Украйна, съобщиха, че там също са били свалени дронове.

По данни на канала "База" в "Телеграм", който е близък до руските правоохранителни органи, дроновете, свалени над Воронеж, са се опитали да атакуват военна авиобаза и петролно депо.

Русия съобщава за жертва при украински обстрел срещу Курска област

Русия съобщава за жертва при украински обстрел срещу Курска област

Дронове са поразили депо за гориво в Орловска област