Украйна и Русия са длъжни да обединят усилията си модернизацията на икономиките си, поемайки по иновационния път на развитие, като за целта разработят съвместни проекти.

Това заяви Игор Шувалов - заместник на руския министър-председател Владимир Путин след среща с украинския премиер Азаров, цитиран от РИА Новости.

„С въпросът за газа не се изчерпват нашите взаимоотношения. Ние смятаме икономиките на двете страни трябва да бъдат модернизирани и то чрез иновативни решения", допълни Шувалов.

По думите тези цели са реалистични, но трябва да бъдат осигурени необходимите капитали.

Шувалов подчерта, че след няколко седмици ще бъде проведено заседание на икономически комитет, на който страните ще обсъдят конкретните направления на това сътрудничество.

Според него през последните години отношенията между двете страни не са били от най-добрите в тази насока, но с разработването на тези проекти това ще се промени.

На срещата стана ясно, че Украйна е готова да си сътрудничи с Русия и в борбата с тероризма.

Още в самото начало на срещата Азаров изказа своите съболезнования на руския народ във връзка с терористичните атентати тази седмица.

По думите му, Украйна е готова да обменя информация с Русия във всички сфери, които могат да противодействат проявленията на тероризма.

Припомняме, в понеделник два взрива избухнаха в московското метро на станциите „Люблянка" и „Парк култури", при което загинаха 39 души, а над 80 човека бяха ранени. В сряда в Кизляр взривове убиха 12души.