Дисциплинарната камара на Квалификационната и дисциплинарна комисия на адвокатурата на Киевска област реши да лиши Виктор Медведчук. Това потвърждава ръководителят на KDKA Владимир Полишчук в коментар за украинското издание LIGA.net.

Първи това съобщи Роман Титикало, депутат от Киевския областен съвет.

"Медведчук вече не е адвокат. Историческата справедливост се случи. Дисциплинарната камара на Киевска област току-що удовлетвори жалбата ми с Иля Костин, партньор на адвокатската кантора Law Alliance, като лиши Медведчук от правото да практикува право", написа той във Фейсбук.

Виктор Медведчук има нов бизнес в Русия

Виктор Медведчук има нов бизнес в Русия

Бившият украински олигарх влезе в петролния бизнес

Припомняме, че на 22 септември Медведчук, който беше задържан в Украйна, беше разменен за украински военнопленници.

През февруари той заяви пред предаването "Време разделно", че съпругата му "има предприятия в Русия, има бизнес, има пари" и че самият той продължава да бъде "богат човек".

През март стана ясно, че Медведчук вече има нов бизнес в Русия. 

Две петролни компании, свързани със семейството на украинския проруски политик Виктор Медведчук, са били създадени в Русия. 

През април, Службата за сигурност на Украйна обяви за издирване Оксана Марченко, съпругата на проруския политик. 

Въпросното лице е обвинено по член 110-2, част 3 от Наказателния кодекс. Той е за Финансиране на действия, извършени с цел насилствена промяна или сваляне на конституционния ред или завземане на държавната власт и промяна на територията или държавната граница на Украйна.

Украйна издирва съпругата на Медведчук

Украйна издирва съпругата на Медведчук

Проруският политик преди година бе задържан и съден за държавна измяна