Камарата на представителите на САЩ гласува във вторник да предостави на Украйна 250 милиона долара като част от проекта на американския военен бюджет за фискалната 2021 г.

Подобно гласуване на документа трябва да се проведе в Сената. Американският президент Доналд Тръмп обеща да блокира проекта, тъй като в текста му липсва клауза за отмяна на раздел 230 от Закона за комуникационна етика от 1996 г., който защитава технологичните компании от съдебни дела за публикуване, премахване или модериране на генерирано от потребителите съдържание.

Украйна била готова да приеме повече учения на НАТО

Украйна била готова да приеме повече учения на НАТО

Киев се стреми да засили сътрудничеството

Текстът се позовава на предоставянето на 250 милиона долара на Украйна "в рамките на инициативата за съдействие за сигурност, която ще оказва подкрепа и помощ на украинските въоръжени сили".

Проектът за бюджет за отбрана на обща стойност над 740 млрд. долара предвижда отпускане на 635,5 млрд. долара за основни нужди на Пентагона, 26,6 млрд. долара за изпълнението на програмите за национална сигурност чрез Министерството на енергетиката и 69 млрд. долара за операции в чужбина.