Във вторник руската армия продължава да обстрелва и бомбардира населени места в Сумска и Черниговска област, Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи във вечерния си доклад , цитиран от "Би Би Си".

От началото на деня над градовете Суми, Ворожба, Белополе и редица села в Сумска област са хвърлени 31 авиобомби.

Освен това са нанесени 30 удара с ракети в района на село Белогорие в Запорожка област, 15 ракети са изстреляни по Николаевка в Херсонска област, а село Сергеевка в Донецка област също е обстрелвано , Това се казва в изявление на Генералния щаб, публикувано на страницата му във Фейсбук.

Общо от началото на деня по фронтовете на руско-украинската война към 16:00 часа киевско време са се състояли 80 военни сблъсъка, почти половината от които в Покровско направление.

"Силите за отбрана сдържат настъплението на руските войски и са отблъснали 22 атаки, продължават 14 военни контакта", се казва в доклада.

По-голямата част от боевете, според информация на Генералния щаб, се водят в посока Харков, където във вторник са станали 12 сблъсъка, два от които продължават. В Лиманското направление руснаците шест пъти щурмуваха украински позиции, единият бой все още продължава.

Продължиха боевете и в района на село Торецкое, близо до Часово Яр и близо до село Бела гора в Донецка област.

Русия засилва атаките към Покровск

Русия засилва атаките към Покровск

Битките на фронта край Покровск съставляват повече от една трета от всички битките на фронта