Украйна съобщи в четвъртък, че е свалила 17 от 22 руски дрона, атакуващи нейна територия през нощта, и че едно дете е било убито в южната част на страната от артилерийски обстрел, предава Ройтерс.

Главната прокуратура на Украйна съобщи, че шестгодишно момче е убито, а други четирима души, включително 13-годишният му брат, са били ранени при руски обстрел в село Новодмитровка в Херсонска област.

"Вражески снаряди удариха частна къща и нейния двор", се казва в изявление на главната прокуратура в "Телеграм".

Отделно украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили дронове в няколко региона в Южна и Северна Украйна.

"В нощта на 14 септември 2023 г. от 21:00 до 2:30 сутринта руските нашественици атакуваха Украйна с няколко групи дронове от типа "Шахед"-136/131 от три посоки", се казва в публикация в "Телеграм".

Губернаторът на Днепропетровска област Сергей Лисак каза, че три дрона са паднали в региона и са повредили няколко сгради. Друга част от региона е била ударена през нощта от артилерия и ракети, каза той.

След като първоначално се опитваше да порази украински цели с ракети, Русия тази година все повече използва шахеди, евтин ирански дрон камикадзе, който е маневрен и може да обърка противовъздушната отбрана с по-малкия си размер и ниската си скорост.

ISW: Сивата зона край Бахмут се разраства

ISW: Сивата зона край Бахмут се разраства

Путин е загрижен, че отношенията със Северна Корея могат да застрашат схемите за заобикаляне на санкциите