В четвъртък вечерта Русия атакува Украйна с 42 безпилотни самолета тип "Шахед", както и с три зенитни управляеми ракети С-300/С-400 и една управляема ракета Х-59/69, съобщиха украинските ВВС.

Според изявлението всичките 42 дрона-камикадзе са били свалени.

Според ВВС в района на Харков са извършени атаки със зенитни управляеми ракети С-300/С-400.

Системите за противовъздушна отбрана са действали през нощта в девет региона, включително Киев, се казва в доклада.

Руското министерство на отбраната съобщава, че само три украински дрона са били свалени над руските гранични области в четвъртък вечерта.

Според изявлението на министерството, цитирано от руските агенции, два дрона са били свалени над Курска област, един над Белгородска област.

Предната нощ руското министерство на отбраната съобщи за 54 свалени БЛА, но премълча събитията в Торопец в Тверска област, където според източници на украински медии в СБУ дронове атакуваха оръжейно депо.

Властите не коментираха съобщенията за атаката срещу оръжейното депо, като казаха само, че атаката с дрон е била отблъсната и че 13 местни жители са били ранени.

Украинският град Харков два пъти тази нощ е бил подложен на атаки от страна на руската армия. Кметът на града Игор Терехов съобщи, че атаката е била извършена с три управляеми авиобомби.

Трета поред нощ Суми под атака, отново няма вода

Трета поред нощ Суми под атака, отново няма вода

Терорът над Харков продължава систематично