Украинските военни твърдят, че са ударили военновъздушна база в окупирания от Русия Крим. В същото време Москва съобщава, че е осуетила атаката, като е свалила ракети, но някои отломки са ударили военен обект край Любимовка. Няма повредена авциационна техника, посочват руските военни.

В публикация в Telegram командирът на ВВС на Украйна Микола Олешчук благодари на военните за провеждането на операцията. Украинските сили са ударили летище Белбек в югозападния край на полуостров Крим близо до главната руска военноморска база в Севастопол, съобщава Олешчук.

Съобщението си обаче той прави в социалните мрежи с мистериозен пост: "Знаете ли, че Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна включват 204-та Севастополска тактическа авиационна бригада? И така, редовната му база е летище Белбек! Украинските авиатори определено ще се върнат у дома на родното си летище. Междувременно благодаря на всички, които участваха в прочистването на Крим от руското присъствие."

В началото украинските медии съобщиха за взривове в района на военното летище Саки, което е разположено на север. Губернаторът на Севастопол Махаил Развожаев съобщи, че над града са прехванати и свалени повече от шест ракети, а отломките от тях са паднали в различни части на града.

Според руското министерство на отбраната Москва е осуетила нападение срещу Крим и е свалила 20 украински ракети - 17 над Черно море и още три над полуострова.

Министерството съобщи, че фрагменти от украински ракети са паднали на територията на военна част в Любимовка, която е близо до военновъздушната база Белбек. Инцидентът не е нанесъл щети на "авиационна техника", се казва в съобщението.

Дрон удари склад за мазут в Санкт Петербург

Дрон удари склад за мазут в Санкт Петербург

Не се съобщава за пострадали хора