Украинските военни си върнаха контрола над Луганския град Щастие, а така също и над Мариуопол, съобщиха от Генщаба на Украйна, цитирани от украинската агенция УНИАН. Те са спрели противниковите сили в Черниговска област.

Продължават тежките боеве в Харсковска област и в района на провеждане на операцията на Обединените сили, където противникът търпи загуби, уверяват от Украйнска страна.

"Силата на нашите войски се връща под пълен контрол градовете Мариупол и Щастие. Унищожени са най-малко шест самолета, два вертолета и десетки единици бронетехника на врага. В Херсонска област също се дава отпор на агресора", се казва в изявление на Въоръжените сили на Украйна. 

Путин официално започна война срещу Украйна
Обновена

Путин официално започна война срещу Украйна

Очевидци съобщават за взривове в украински градове…

В Одеска област от военен удар по военна част загинаха 18 души - 8 мъже и 10 жени, съобщиха от пресслужбата на Одеската държавна администрация.

Към 11 часа местно време изпод развалините са извлечени шестима, които са в Подолската болница, но един от тях тях (който е в 18-те) е починал в болницата.

По информация на съветника на вътрешния министър на Украйна Антон Геращенко към 8:36 тази сутрин в град Подолск, Одеска област е имало бомбардировка. Отначало се съобщава за 6 загинали, 7 ранени и 19 души в неизвестност.

В украинската столица Киев ситуация е неспокойна, чуват се взривове.

На 24 февруари 2022 г. към 13 часа се появи информация, че е спряно излизането от Киев, излизането е открито, но тя бе опровергана.

Властите монтират защитни съоръжения на контролно-пропускателните пунктове на излизане от Киев, съобщи в Telegram кмета на Киев Виталий Кличко. На излизане от Киев на контролно-пропускателните пунктове се поставят защитни съоръжения и помоли хората да се отнасят с разбиране. Общественият транспорт действа.

В Луганска област е обявена евакуация на гражданите.

Информацията е на председателя на гражданско-военната администрация на Луганска област Сергей Гайдай на неговата страница в социалната мрежа Фейсбук.

"Днес, 24 февруари 2022 г. е обявена обща евакуация на жителите на Луганска облост в 05:50 часа местно време. Призоваваме жителите на Луганска област незабавно да напуснат пределите на областта. Собствениците на автомобили да използват възможността и да се движат към град Днепр. За хората, които не могат да се евакуират самостоятелно е организирана евакуация от железопътните станции Лисичанск, Рубежное, Сватово", се казва в съобщението. Сборното място е железопътната гара.