Бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли е искала хонорар от 200 000 долара за лекция пред частна аудитория. Освен това тя е поискала и VIP самолет като средство за транспорт за срока на договора. Това съобщи CNBC. Телевизията цитира седем различни източника.

Ники Хейли няма да се кандидатира за президент на САЩ

Ники Хейли няма да се кандидатира за президент на САЩ

Бившият представител в ООН отхвърли спекулациите, че ще се бори за Белия дом

Преди седмици Ники Хейли подаде оставка от ООН.

Според Си Ен Би Си, посочените по-горе условия се отнасят за представяния в Съединените щати. Ако Хейли е поканена да участва в друга държава, тогава таксите и транспортните разходи се увеличават.

Телевизията припомня, че Хейли, преди да се оттегли от поста на постоянния представител на САЩ в ООН, спомена намерението си да отиде в частния сектор, но не разкри подробности. Според CNBC тази жена политик иска хонорар, който е равен на заплащането на бившия председател на Федералния резерв Бен Бернанке, бившата първа дама Мишел Обама и бившия държавен секретар Хилари Клинтън.

Тръмп прие оставката на посланика на САЩ в ООН Ники Хейли
Обновена

Тръмп прие оставката на посланика на САЩ в ООН Ники Хейли

Все още не е ясно дали Хейли веднага напуска поста

Ники Хейли беше губернатор на Южна Каролина и пое поста на постоянния представител на САЩ в ООН през януари 2017 г. На 9 октомври 2018 г. тя обяви оставката си, без да обяснява причините. Хейли официално напусна поста си по-рано през януари.

На 7 декември 2018 г. президентът Доналд Тръмп обяви намерението си да назначи Хедър Науер, говорител на Държавния департамент на САЩ, на поста постоянен представител на САЩ в ООН.