Първият заместник във временното правителство на Киргизия Алмазбек Атабаев отлетя за преговори в Москва. Той ръководи делегация за разговори с руските ръководители по отношение на възможността за предоставяне на помощ за страната.

Припомняме, вчера Владимир Путин в разговор по телефона с Роза Отунбаева изяви готовност за предоставяне на хуманитарна помощ. Готовност за помощ изрази и Казахстан.

Днес в центъра на столицата на Киргизия бяха намерени и обезвредени две взривни устройства. Мините са били в близост до кметството на Бишкек, театъра, както и до жилищни домове. Полицията предупреди гражданите да бъдат внимателни, тъй като има вероятност взривни устройства да бъдат намерени и в други части на града

Днес е обявен за ден на траур в памет на загиналите при размириците.

Нощта в Бишкек премина относително спокойно. Местните агенции съобщават за само двама души ранени с огнестрелно оръжие и само 49 приети в болница с по-леки наранявания. Така броят на пострадалите надхвърля вече 1500 души и 75 загинали.

Следите от размириците от последните два дни са навсякъде. Според информациите на БиБиСи нормалният ритъм на живот започва да се възвръща - някои от магазините вече са отворени, градският транспорт отново се движи, чистят се улиците.
Международното летище „Манас" започна отново да изпълнява полети.

Вчера ръководителят на вътрешните работи във временното правителство издаде заповед да се стреля по мародерите. Единични изстрели са се чували през цялата нощ.
Днес назначеният за нов кмет на столицата разпространи призив до гражданите да постъпят в народно опълчение, което ще организира патрули за опазване на имуществото.

Новият главен прокурор на републиката Бейтемир Ибраев обяви, че е започнато наказателно преследване срещу сина на Курмабек Бакиев - Максим, и братята на президента - Жанибек и Марат. Според прокурора намерени са доказателства, че именно те са издали заповедите за стрелба по протестиращите.

Припомняме, в сряда демонстранти на опозицията нахлуха в парламента и свалиха правителството на президента Курманбек Бакиев. Протестиращи нахлуха и в много държавни учреждения, разбиха дома на президента. Много магазини бяха разграбени.

Бакиев напусна столицата и до този момент няма точна информация къде се намира. Бе съставено ново правителство - временно, начело с Роза Отунбаева, един от лидерите на опозицията. Правителството призова гражданите да открият къде се намира бившият държавен глава.

Бакиев излезе вчера с изявление, в която заяви, че доброволно няма да подаде оставка и няма да се откаже от властта, тъй като е законно избран. В изявлението си обаче той признава, че не контролира ситуацията в страната.

Протестите на опозицията са провокирани от последните корупционни скандали около сподвижници на президента. Освен това се издигат и обвинения за неправилна икономическа политика и сериозни подозрения за манипулиране на изборните резултати.

Роза Отунбаева заяви днес отново, че правителството няма да допусне разразяването на гражданска война.
Анализатори изразиха опасения, че при поддръжката, която има Бакиев в южните райони на страната, между севера и юга може да избухне противопоставяне.