Иранската телевизия „Ал Алам" показа късно снощи кадри, на които се вижда американски самолетоносач с многобройни бойни самолети, плаващ в Персийския залив.

От телевизията уточняват, че кадрите са заснети от ирански безпилотен самолет.

Водещият на емисията уточнил, че кадрите са предоставени от организацията на Революционните гвардейци, от където обявили, че безпилотният самолет е изпълнил мисията си по заснемането, без да бъде засечен от американските изтребители.

Самолетът е донесъл 10 филма с подробна и детайлна информация за въоръженията на чуждите сили, както и за действията им, добавил водещият на „Ал Алам". От друга страна обаче АФП коментира, че от иранската телевизия не са обявили как се казва самолетоносачът и къде, и кога е бил заснет.

От агенцията добавят, че в последните 10 дни иранската армия извършва мащабни военни маневри, които имат за цел да демонстрират възможностите за отбрана на Иран. Сред маневрите имаше и изпитание на ракети.

В същото време, уточняват от АФП, близо до иранските брегове се проведе военно учение, имащо за цел „да разиграе" вариантите за действия при акции срещу разпространението на ядрено оръжие.
В учението участваха САЩ, Австралия, Италия, Франция, Великобритания и Бахрейн.