В Москва обявиха за издирване потенциална терористка, пристигнала от Сургут във вторник вечерта, съобщава РИА Новости, като цитира източник от правоохранителните органи.

Издирваната Виктория Сърбу е родена през 1990 година и е пристигнала на летище Внуково на 29 март към 18 часа. Според информация на органите тя е висока 170 см, с дълга черна коса, със славянска външност, облечена в дълго черно палто.

Междувременно вчера „Интерфакс" съобщи, че в руската столица е пристигнала потенциална терористка от Молдова на 20 години. Не е ясно обаче дали става въпрос за едно и също лице. Фамилията Сърбу обаче в Молдова е доста разпространена.

За последните седмици органите на реда в Москва неколкократно обявиха за издирване жени камикадзета, планиращи терористични акции.

На 28 март властите в Дагестан съобщиха за възможно пристигане от северокавказката република в Москва на две жени за извършване на атентат, но на следващия ден те бяха открити в Дагестан и оперативните служители заявиха, че нямат информация те да са замесени в подобни действия.

В края на февруари аналогична информация постъпи за жителката на Ингушетия Хава Фаргиева, която е заминала за Москва с жител на Кисловодск. Според други данни тя е възнамерявала да извърши терористичен акт в Ставрополския край. Засега обаче няма информация за нейното задържане.