Руските служители на ФСБ предотвратиха терористична атака в Москва, като задържаха руснак, който планирал да взриви взривно устройство на места с много хора. Това бе съобщено пред ТАСС от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ на Русия.

Служителите на ФСБ намериха компонентите на импровизирано взривно устройство, а използваното комуникационно оборудване намери инструкции как да се направи и кореспонденция с членове на международни терористични организации в Сирия.

"Разследващият отдел на ФСБ на Русия е образувал наказателно дело", каза ФСБ. Сега оперативно-издирвателните дейности продължават. ФСБ не разкрива самоличността на задържания в интерес на разследването.

На 5 юли ФСБ на Русия обяви предотвратяването на две терористични атаки в Москва: на 29 юни в столицата беше задържан руски гражданин, който се подготвяше със съучастник, живеещ в района на Астрахан, едновременни атаки срещу граждани с използване на остри оръжия и огнестрелни оръжия, а на 1 юли в Москва е задържан руснак, който се готвеше да взриви самоделно взривно устройство в местата за масов престой на граждани.