Камарата на представителите гласува с 223-204 гласа за приемането на широк пакет от закони за контрол на оръжията, наречен "Закон за защита на нашите деца", след като законодателите бяха подложени на силен натиск да предприемат действия след последните масови стрелби, съобщи Си Ен ЕН.

Така Камарата на представителите в американския конгрес прие увеличаване възрастта за купуване на полуавтоматично оръжие на 21 години и забранява продажбата големи пълнители.

Вълна от насилие в САЩ: Три жертви и 14 ранени след стрелба пред бар

Вълна от насилие в САЩ: Три жертви и 14 ранени след стрелба пред бар

До откриването на огъня се е стигнало след скандал в заведението

Не се очаква обаче мярката да бъде приета от Сената на фона на широко разпространената опозиция срещу по-строгия контрол върху оръжията.

Двупартийна група от сенатори води преговори в опит да намери общ език по отношение на политиката за оръжията, но все още не е ясно какво ще се получи от тези усилия, ако изобщо се получи нещо.

Демократи смятат, че има решения, зад които застават мнозинството американци, но републиканци изразяват притеснения, че готвените мерки могат да се окажат политически обусловени и отправна точка за посегателство върху втората поправка от Конституцията, гарантираща правото на носене на оръжие.