Венецуелските власти сезират ООН за нахлуване на американски разузнавателни самолети в зоната на отговорност на венецуелските ръководители на полети, съобщава външният министър на Боливарската република Хорхе Ареаса, цитиран от ТАСС.

"Както казахме, администрацията на Доналд Тръмп е признала, че наистина е нахлула във въздушното пространство под контрола на Венецуела", пише той на своята страница в Туитър.

"Без съмнение те са имали зла умисъл. Подаваме жалба в ООН".

Венецуелски изтребител прихвана разузнавач на САЩ над Карибско море

Венецуелски изтребител прихвана разузнавач на САЩ над Карибско море

Произведеният в Русия изтребител Су-30 се доближи до американски военноморски разузнавателен самолет

На 20 юли венецуелското министерство на отбраната заяви, че самолет на американските военновъздушни сили, предназначен за въздушно разузнаване, е нарушил въздушното пространство на Боливарската република.

Венецуелски самолети са изпратени да го прихванат. Представители на южното командване на въоръжените сили на САЩ заявиха, че въпросният самолет изпълнява мисията в "международно въздушно пространство над Карибско море".

По-късно венецуелското правителство съобщи, че от началото на годината американските военни самолети са нахлули във въздушното пространство на страната повече от 75 пъти.

САЩ налагат санкции на доведените синове на Мадуро

САЩ налагат санкции на доведените синове на Мадуро

Според американските власти, тримата са замесени в незаконна търговия с храни