Нивото на доверие на руснаците в руския президент Владимир Путин e 80%. Това показват данните от социологическо проучване, проведено в периода 22-28 май. То е организирано от Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), съобщава ТАСС.

На въпроса за доверието в Путин 80% от участниците в проучването отговарят положително. Нивото на одобрение на дейността на президента е намаляло с 0,2 процентни пункта и е 76,3%", показва проучването.

В анкетата са участвали 1.6 милиона руснаци.

Дейността на руското правителство се одобрява от 49,9% от анкетираните. Работата на министър-председателя Михаил Мишустин се одобрява от 52,9% от анкетираните, 62,3% от анкетираните са декларирали доверието си в Мишустин.

Анкетираните изразиха отношението си и към шефовете на парламентарно представените партии. 36,9% се доверяват на председателя на Централния комитет на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов. 33,4% е подкрепата за лидера на Справедлива Русия За истината Сергей Миронов. Лидерът на ЛДПР Леонид Слуцки има 18,8% одобрение, а председателят на партия "Нови хора" Алексей Нечаев пък получава подкрепа от 9,6%

Все повече руснаци одобряват действията на Путин

Все повече руснаци одобряват действията на Путин

Рейтингът на руския президент нараства след инвазията в Украйна