Властите в Украйна извършват претърсвания на представители на щаба на кандидата за президент на Украйна и лидера на партия "Баткивщина" Юлия Тимошенко в няколко области.

Акцията е разрешена от окръжен съд на Киев в рамките на производство по чл. 255 от Наказателния кодекс - създаване на престъпна организация, съобщава ТАСС.

Претърсвания се извършват в седем региона на страната. В същото време, публикация на изданието "Ляв бряг" цитира Виталий Рябцев, упълномощен представител на Тимошенко в Запорожие: "Сутринта започна с претърсване. Служителите на областната прокуратура в Запорожие и СБУ провеждат масови претърсвания на доброволците на Юлия Тимошенко. Аз като довереник на кандидата в 75-я район отидох на мястото на събитията".

Тимошенко обвини президента Порошенко, че купува гласове

Тимошенко обвини президента Порошенко, че купува гласове

Предлагани са били по 37 долара за изборите на 31 март

В същото време, съдебният състав на шестия административен апелативен съд на Киев отказва да удовлетвори административната жалба на Тимошенко срещу сегашния президент Петро Порошенко, относно нарушения на предизборната му кампания, съобщава пресслужбата на съда.

"Съдебната комисия отказа напълно да изпълни административната претенция на Тимошенко", се казва в изявление на съда.

По-специално в доклада на съда се казва, че според Тимошенко, Порошенко е говорил на 14 февруари в Харков по повод 85-годишнината от основаването на "Турбоатом" АД и е провеждал кампания за себе си като кандидат за президент, като обявява допълнителни цели и отделни резюмета от избирателната си програма.

От своя страна представителят на Порошенко подкрепя позицията си с факта, че пътуването на Порошенко към Харковския регион е планирано предварително и по време на неговото изказване той е действал като президент, а не като кандидат за тази позиция.

На забележката, че някои телевизионни канали излъчват речта на Порошенко безплатно, съдът отбелязва, че медиите имат право да решават в каква форма да покриват работните пътувания на президента.

Комик води в допитванията за президентските избори в Украйна

Комик води в допитванията за президентските избори в Украйна

Явно и на украинците са ми "додеяли" старите политически лица