Десет военно-разузнавателни патрулни превозни средства БРДМ-2 са доставени от Русия в Сърбия в съответствие с всички норми на международното право, коментира сръбският президент Александър Вучич в отговор на въпрос за пречките пред доставката на оборудване от Румъния, съобщава ТАСС.

"Що се отнася до вашия въпрос, не бих искал да говоря за това. Сега най-важното е, че ние, спазвайки нормите на международното право, в съответствие с договорните задължения на Сърбия и Русия, успяхме да доставим превозни средства на територията на Сърбия. Как и откъде са доставени - това е наш проблем, не е опит да се избегне отговор, всичко е в съответствие със закона и съгласието на Русия и Сърбия", обяснява Вучич.

По-рано, на церемония по предаване на бронирана техника той коментира, че "ние бяхме възпрепятствани да използваме Дунав, но по въздух ни се получи."

Вучич допълва, че руските доставки на военно оборудване за Сърбия значително увеличават бойната готовност на сръбските въоръжени сили и е благодарен на руския народ, президента Путин и министъра на отбраната Шойгу за подарените бронирани машини.

Румъния блокира доставка на руски танкове за Сърбия

Румъния блокира доставка на руски танкове за Сърбия

Задържани и конфискувани са 30 танка и 30 бронетранспортьора