Сръбският президент Александър Вучич е пристигнал в Генералния щаб на въоръжените сили на страната.

Това съобщи сръбският информационен портал "Новости".

"Александър Вучич, сръбският президент и главнокомандващ на нашата армия, пристигна в Генералния щаб", пише порталът.

По-рано Вучич нарече ситуацията на административната граница между Сърбия и автономната провинция Косово и Метохия "много трудна" заради решението на провинциалните власти да забранят от 1 август влизането на превозни средства със сръбски номера и документи, издадени в Сърбия.

Вучич: Прищина планира да нападне Северно Косово

Вучич: Прищина планира да нападне Северно Косово

Напрежение на Балканите

Ситуацията в региона се влоши от блокирането на пътища и поставянето на барикади в сръбските общини на провинцията по-рано в неделя, срещу забраната на косовските местни власти за влизане на превозни средства със сръбски номера и съответните сръбски документи на територията на провинцията от 1 август.

В резултат на това се наложи временно да бъдат затворени няколко пропускателни пункта на административната граница между Сърбия и Косово.

В северните райони на Косово, в които живеят предимно сърби, са пуснати и сирени за въздушна тревога, съобщава сайтът Vecernje Novosti, цитиран от БГНЕС. Отбелязва се, че жителите са започнали да строят барикади в района на Рударе, на магистралата Прищина-Лепосавич и край град Звечан.