Руски военни блогъри съобщиха за взривяването на ключов граничен път между Русия, Беларус и Украйна, който води към украинския град Чернигов. Според украинската страна това е предпазна мярака на Русия срещу нахлуване с танкове от укранска страна, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Видео от експлозията край паметника "Три сестри" на границата на Русия, Беларус и Украйна беше публикувано в сряда от руски провоенни телеграм канали..Те твърдят, че е взривен "украинският път в танкоопасното направление" в Черниговска област.

Информацията бе потвърдена от представителя на Държавната гранична служба на Украйна Андрий Демченко. В коментар за "Украинская правда" той уточни, че пътят Чернигов-Брянск е бил взривен предишния ден, на 30 май, по обяд. Според него руснаците са го направили.

Британското разузнаване: Русия отстъпва инициативата във войната

Британското разузнаване: Русия отстъпва инициативата във войната

Москва е принудена да отговаря на действията на Украйна

"Както виждате: от "В Киев за три дни", те започнаха да взривяват пътища вероятно от страх, че Украйна ще започне настъпление срещу областния център. Но Украйна не е агресор. Както вече отбелязах, нашата държава изключително се отбранява и ние не се нуждаем от Брянск" - каза представителят на украинската гранична служба.

Паметникът "Три сестри" е открит през 1975 г. на границата на Брянска, Гомелска и Черниговска области в чест на дружбата на трите народа.