Стратегическото командване на САЩ, което управлява ядрения арсенал на Америка, се извини за публикация в "Туитър", в която то предупреждава, че било готово да "хвърли нещо много, много по-голямо" от кристалната топка, която се спуска на пл. "Таймс скуеър" в Ню Йорк по време на празненствата в Новогодишната нощ.

Съобщението, което е публикувано в Новогодишната нощ, е било придружено от видеоклип, показващ бомбардировач B-2, пускащ бомби.

Стратегическото командване по-късно изтри публикацията, посочвайки, че това било проява на "лош вкус" и я замени с извинение.

Инцидентът предизвика възмущение сред интернет потребителите, като Стратегическото командване на САЩ получи остри критики.

Оригиналната публикация е гласяла следното: "Традицията на "Таймс скуеър" на Нова година е да се пуска голямата топка...ако някога е необходимо, ние сме готови да пуснем нещо много, много по-голямо."

Снимка 397883

Източник: Туитър

Бившият ръководител на американската служба за правителствена етика Уолтър М. Шауб младши написа в "Туитър" по този повод: "Що за маниаци управляват тази страна?"

Джо Киринчионе, автор на книгата "Ядрени кошмари, съхраняване на света преди да е станало твърде късно", коментира: "Първоначално не повярвах, че това може да е истинско. Но то е. Това е отвратителна шега от нашето Стратегическо командване. Позорно."