Полицията в американския град Балтимор, щата Мериленд, е задържала мъж, заплашил да взриви телевизия в града, предадоха световните информационни агенции. Самоличността и мотивите му все още не се оповестяват. 

Арестуваният, описван като бял мъж на около 20 години, нахлул в сградата на Fox45 преоблечен с костюм на животно, с хирургическа маска и тъмни очила, след което заявил, че носи взривно устройство и ще го детонира. 

Също така е твърдял, че притежава "важна информация" и носи устройство, което иска да предаде.

Той е отказал да се предаде доброволно на полицията и е бил прострелян. В търсене на бомбата, полицаите дори не са допуснали веднага медицински екип, който да му окаже първа помощ. 

Все още не е ясно дали действително нападателят е имал действително такова устройство, или не. От костюма му са висели жици. Тече разследване. 

Охранител на телевизията се е опитал да задържи младия мъж достатъчно дълго във фоайето и да не позволи той да нарани някого. По думите му, мъжът е говорел за правителствена конспирaciq, черни дупки и т.н. В началото е помислил, че става въпрос за опит за шега, но е оставил нахлулия да говори, за да го успокои. Маскираният в същото време уверявал, че няма намерение да нарани никого. 

В социалните мрежи служители благодариха на охраната за усилията й никой от тях да не пострада.