Във Волгоградска област е задържан участник в боевете в Украйна, стрелял по деца. Едно дете е с прострелна рана и е в болница. Това съобщи V1.ru с позоваване на роднини и източници в правоприлагащите органи.

Кметът на село Отрожки Галина Коновалова потвърди тази информация пред РБК. "Как стана така, че стреля, не мога да отговоря на този въпрос. "Детето е настанено в болница в задоволително състояние под лекарско наблюдение", каза тя.

Роднини казаха пред V1.ru, че около девет вечерта в петък, 12 юли, деца на възраст 9-13 години се разхождали из село Уголское с преносима аудиоколонка.

"Минахме покрай къща, в която се намираше действащ военнослужещ по договор от Северния военен окръг. Имаше някакъв купон там. Хората празнуваха нещо", цитира волгоградското издание очевидци. "Той беше там, брат му - също боец в СВО (Специална военна операция)- и някаква жена. По някое време възрастните излязоха навън, децата станаха предпазливи и изключиха музиката. След това едно от момичетата в компанията чу звук от презареждане на пистолет и децата избягаха.

Според местни жители, когато чули изстрелите, децата паднали на земята, но след това се станали, разпознавайки стрелеца. "В този момент 12-годишното момче усети болка в левия крак. Децата хукнаха по-нататък, но изстрелите не спряха", пише изданието.

Раненото момче е откарано в болница, според V1.ru той е с прорезна рана, а на мястото са намерени гилзи от карабина и пистолет "Макаров". Стрелецът е задържан, той е 48-годишен участник във войната в Украйна, става ясно от публикацията.

Украйна залови 27 бегълци от военна служба, запътили се към Приднестровието

Украйна залови 27 бегълци от военна служба, запътили се към Приднестровието

Те е трябвало да платят на каналджиите в криптовалута