Във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски говори за налагане на персонални санкции срещу 199 руски граждани и един украинец, като подчерта, че това трябва да бъде част от глобалните санкции срещу Русия заради войната в Украйна.

"С моя указ приведох в действие решението на Съвета за национална сигурност и отбрана за налагане на санкции срещу двеста души, работещи за руската "ядрена индустрия".

И ние правим всичко възможно санкциите срещу руската ядрена индустрия да станат част от глобалните санкции срещу Русия за войната", каза Зеленски.

Унгария е готова да наложи вето на санкциите на ЕС срещу руската ядрена енергетика

Унгария е готова да наложи вето на санкциите на ЕС срещу руската ядрена енергетика

Няма да позволим планът за включване на ядрената енергия в санкциите да бъде приложен, категоричен е Орбан

"Не е лесно. Съществува известна съпротива. Но имаше време, когато други ограничения срещу Русия изглеждаха трудни за прилагане. Те изглеждаха така.

Сега те вече са въведени - например по отношение на петрола и петролните продукти от Русия. Всички елементи на руската система, които са замесени във война, терор и финансиране на агресия, трябва да бъдат изолирани от световната система. И така ще бъде", подчерта украинският президент.