News.bg спря в кулоарите на 47 конгрес на БСП трима делегати с въпроса - Какво трябва да се промени в програмата на БСП, за да си осигури победата на следващите парламентарни избори?

Румяна Христова, делегат от Плевен
Това е партия с традиции. Ако някой иска да вижда само черните страни на пратията, това значи, че той е човек без сърце, човек който не гледа в бъдещето, човек, който не живее с миналото, отдавна си е нахвърлил настоящето.
БСП е отворила широко вратите си като социалистическа партия и аз смятам,че това е напълно достатично за да стане първа политическа сила на следващите парламентарни избори. Има хора, които танцуват между партии, хора, които искат да се качат горе на върха, без да имат упората, на която да седнат. Няма отсреща конкуренция.
Има хора жадни за власт, жадни за мъст, хора пълни със злоба.
Докладът на Сергей Станишев изключително много се различаваше от докладите преди.
Имаше конкретност, отвореност, принципност и точност. Нямаше ги старите шаблонни изказвания.

Найден Иванов, делегат от Попово
Нещата, които предстоят да се случват, имайки предвид свиването на производството, липсата на работни места водят до една много сериозна държавна намеса, която и сегашното правителство трябва да направи.
Ако го осъществи можем да говорим за много по-различни изборни резултати от резултатите, коиото са към момента като социологически проучвания.
В доклада си Сергей Станишев спести анализите и прогнозите, които идват в следващите месеци.

Петър Мръвков, депутат
Това, което искат хората - силна социална политика. Ние и в момента правим такава политика, но трябва да имаме още по-силна социална политика, тъй като - като лява партия, хората очакват повече то нас - по-високи доходи, по-високи пенсии.
Вярно е, че това, което обещахме на парламентарните избори през 2005 в по-голямата част е изпълнено, но хората искат все повече и повече.
Като говорим за платформа трябва да се отваряме повече към можещите млади хора.
Мисля, че ще бъдем първа политическа сила не само на евроизборите избори, но и на парламентарните.
Ние ще съставяме следващото правителство. Диалогът, който се води през медиите(между БСП и ГЕРБ) е безумен и слязъл на много ниско ниво.
Ако ние се смятаме за две от водещите политически партии не трябва диалогът да бъде воден по този начин.
От една страна имаше обещания от лидерите и на двете партии, че няма да слизат на много ниско ниво, но за съжаление сме преминали тази граница.