Sodom - на живо пред радио Z-Rock и предаването Hi-Jack Show с водещ Краси Москов, ден преди концерта
На въпросите отговаря предимно Tom Angelripper, докато Bernd Kost и Bobby Schottkowski безмълвно и задълбочено пият бира

Здравейте! Трети концерт в България! Но този път не сте сами. Какви са отношенията ви с Gravedigger?
Не сме най-добрите приятели, но да - виждаме се понякога на по бира.

Смятате ли отново да запишете DVD от третото си гостуване в България?
Не, дори не носим професионална камера със себе си. Преди пет години носихме много оборудване и записахме голяма част от песните, които включихме в концертното DVD "Lords of Depravity", но сега ще си бъдем просто ние.

А кога можем да очакваме следващия ви албум?
В момента сме в процес на записване. Албумът трябва да излезе тази година. Очакваме вече с нетърпение да си намерим добър продуцент, това е от изключително значение при работата с всеки нов албум. Имаме проблеми с настоящия си лейбъл „SteamHammer Records" и това е причината албумът да се бави. Мога да кажа обаче, че седем-осем от парчетата са напълно готови.

Връщате се обратно към траш-метъла?
Ние винаги сме били траш-метъл.

Много от известните банди като Metallica и Megadeath промениха стила си и сега отново се връщат към траш-метъла. Можем дори да си говорим за нещо като Възраждане на траш-метъла.
Да, има такова нещо. Нo ние сме Sodom и никога не сме изменяли на траш-метъла, никога не сме се променяли и  не сме се интересували какво правят другите банди, а сме се опитвали да пазим точно духа на 80-те.
Това е голямата разлика между Sodom и всички останали. Ние със сигурност не сме най-добрите в техническо отношение, но пък пишем страхотни песни, които не можеш да сбъркаш.

Винаги съм се чудил коя група ви е оказала най-голямо влияние - Venom, Motorhead или...?
Всички тези банди. Започнахме през 82-ра и слушахме много Venom, както и пънк музика.
Всички си имаме любими групи и естествено сме повлияни от тях, но основното, което искахме е да приличаме на себе си.

Всички имате и странични проекти. Onkel Tom например.
Да, дори си имахме проект, в който пеехме само немски песни за маса. Приемат се изключително добре навсякъде, в Русия например...Никой не разбира текста, но бързо се усеща за какво става въпрос в песента.