Интер и Рома не излъчиха победител в дербито помежду си от 21-ия кръг на Серия "А". Двубоят на "Джузепе Меаца" завърши наравно 1:1, а по този начин и двата тима продължиха сериите си без успех в първенството - "нерадзурите" са без победа вече 6 мача поред, докато "вълците" - 4. 

Стефан Ел Шаарауи даде преднина на гостите в 31-ата минута. Крилото получи извеждащ пас от вратаря Алисон, надбяга защитата на миланския гранд и реализира. Домакините стигнаха до изравнителен гол едва в 86-ата минута, когато се разписа Весино. Преди това стражът на Рома на няколко пъти демонстрира отличен рефлекс след удари на Икарди, Перишич и Едер. 

След този мач Интер запази четвъртата си позиция, като има 43 точки, докато "вълците" са пети с три по-малко. 

Снимка 335421

Източник: GettyImages

Първата опасност в мача дойде в 9-ата минута, когато удар на Перишич бе спасен от Алисон. В 15-ата минута Антонио Кандрева стреля от далечна дистанция и топката мина опасно близо до вратата, но все пак в аут.

Две минути по-късно Жоао Кансело намери с отлично центриране хърватина в наказателното поле, но Перишич стреля с глава в аут. В 22-ата минута Икарди поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле на Манолас, но съдията даде знак играта да продължи.

Снимка 335427

Източник: GettyImages

В 29-ата минута топката малко случайно се озова в Перишич в наказателното поле, той отправи удар, който бе спасен от Алисон, а след това и Борха Валеро пробва да добави, но бразилският страж улови без проблем. В ответната атака Пелегрини стреля силно, но в аут.

Интер - Рома 1:1
на живо

Интер - Рома 1:1, Весино изравни

Двубоят на "Джузепе Меаца" започва в 21,45 часа

В 31-ата минута "вълците" излязоха напред в резултата. Алисон прати дълга топка в полето на съперника, Давиде Сантон позволи кълбото да го прехвърли и от това се възползва Ел Шаарауи, който се озова очи в очи с Ханданович и без проблеми реализира за 0:1.

В 34-ата минута Интер бе близо до изравнителен гол. Икарди се пребори със защитата на Рома и се озова на стрелкова позиция, но не намери очертанията на вратата. В 42-ата минута отново Икарди получи пас зад защитата, но и Алисон излезе предвидливо и се хвърли в краката на аржентинеца, за да му попречи да се разпише.

Втората част започна с по-добри действия на домакините. Вратарят на Рома демонстрира отличен рефлекс в 55-ата минута и изби удар на Перишич. Малко след това стражът спаси и удар на Кандрева извън наказателното поле.

Снимка 335424

Източник: GettyImages

В 72-ата минута резервата Едер получи пас от дълбочина от Миранда и нанесе силен удар, но отново Алисон се справи. Две минути по-късно Икарди удари греда. Аржентинецът стреля от движение, вратарят успя да отклони топката, която срещна страничната греда.

В 78-атата минута Едер засече центриране в наказателното поле с глава, но топката мина над вратата. Две по-късно отново Алисон се намеси отлично при удар на Икарди.

Снимка 335428

Източник: GettyImages

Натискът на Интер даде резултат в 86-ата минута, когато Весино засече с глава центриране на Брозович и направи Алисон безпомощен за 1:1. 

В продължението на срещата Едер имаше добра възможност да донесе трите точки на домакините, но не сполучи. Така срещата на "Джузепе Меаца" завърши без победител.