Николай Йоргов е сред талантливите български бойци, които спориха за титла на ринга на четвъртото издание на зрелищната бойна галавечер SENSHI.

Йоргов, който е сребърен медалист от Световното по карате киокушин на KWU за 2013 година, многократен републикански шампион, шампион на Япония, вицесветовен шампион по ръкопашен бой стил шинкеншобу, досега няма загуба на ринга на SENSHI. Той направи зрелищен дебют на първото издание на галата през февруари, като победи само за 20 секунди опонента си Митко Ашкилов от Македония в мач по правилата на K-1.

Победите на Йоргов продължиха и по време на SENSHI 2 в зала "Арена Армеец", когато българинът надделя над много сериозен противник от школата на световнотоизвестната кикбокс легенда Петер Артс. През юли в Камчия Йоргов продължи победния си марш, надвивайки Маркос Зинхани от Бразилия в киокушин двубой по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. По време на мача бразилецът, обаче, нанесе сериозен удар на българина, заради който Йоргов получи медицинска забрана да се бие на финал.

На четвъртата бойна галавечер на SENSHI във Варна българският ас имаше на пътя си нов още по-сериозен противник от Япония - Джо Миахара. Японецът беше обявен за пети в класацията на най-добрите киокушин бойци в света. През 2018 година става шампион на киокушин турнира All Japan, а през 2019-а година печели първо място на профитурнира Grand Prix на Световните киокушин федерации /KWF/ и става трети в света на първенство, организирано от същата организация.

На ринга на SENSHI Миахара и Йоргов се срещнаха в категория до 80 кг, по правилника на Професионалната лига на Световния киокушин съюз, според който са позволени удари в главата, с лакти, както и прехвърляния.

В първия рунд Йоргов показа силата на десния си прав. Така стартира двубоя за него, като обаче японецът демонстрира, че по-скоро не е респектиран и тръгна в атака. Той опитваше интересни кикове в тялото на Йоргов, но не личеше те да нанасят щети на българина.

Във втория рунд на два пъти Йоргов прати Миахара в нокдаун, използвайки по брутален начин лявото си кроше. След второто падане на японеца, реферът се убеди, че той не може да продължи и даде край на двубоя.

Победа за Николай Йоргов!