Премиерът Борисов явно филми не гледа и не се интересува от глобалните световни пророчества. И правилно - той трябва да работи и да се грижи за държавата. Защото явно всичко него чака.

В скоби да отбележим, че на него министри не му трябват - само „замове" - по здравеопазване, образование ,финанси и т.н.

Но, ако все пак Борисов разцъква от време на време нета, щеше да знае какво се пише и пророкува за 2012 година. Тогава може би нямаше да говори - „ако българите изтърпят до 2012 година, след това нещата рязко ще се подобрят".

Леле, какво ли ни чака до 2012, щом краят на света ще бъде за нас „разко подобрение"?

Това на шега.

Сериозният въпрос обаче е - ами ако българите „не изтърпят"? До 2012 година има много време - това са две зими, в които по традиция българите от време на време не изтрайват.

Не може министър-председателят да няма план какво ще се прави при евентуално „не изтърпяване". А и какъв смисъл влага в това словосъчетание - преселване, бунт, революция, нещо по-апокалиптично...

И друго, не се ли говореше от най-високите среди на управляващите, че подобрението идва много, много по-скоро...

Така че кабинетът, респективно премиерът Борисов, трябва да имат много ясен план „Б" в случай, че не изтърпим.

А най-добре е, кабинетът „Борисов" да дефинира понятието „изтърпяване" и да направи всичко възможно то да се случи.

Защото доверието на хората го имат, похвалите и благоразположението на партньорите ни - също (самият премиер не пропуска да го отбележи), твърди се, че и силен управленски екип има - дано - така че няма причина да „не изтърпим".

Вярно е, че призракът на лошия Станишев още явно броди из „Дондуков" 1, но след година управление май е дошло времето властимащите да се концентрират в настоящето и бъдещето (идва 2012-а!) и да престанат да гледат назад, че току виж се бутнали в нещо.