Живи и здрави да са колегите от Bild, че имат желанието да публикуват днес само хубави новини. Да, но това е особено трудно постижимо и нищо чудно да се окаже, че ще се изправят пред угрозата да си останат без новини.

В странни времена живеем, дори някой смело може да заяви, че се превръщаме в едни хронични мазохисти – и няма да е далеч от истината. Какво ли не направихме през изминалата година, че и преди това, и само с единствената цел да си вгорчим живота, да го направим черен, нещастен и дори безсмислен. На упреците, че е невъзможно тези неща да сме си ги сторили съзнателно, отговорът е още по-страшен – значи ги вършим несъзнателно, сиреч тази схема на действията ни се е вкоренила някъде из подсъзнателните пространства на мозъка ни.

Ето дори и днес, часове преди Бъдни вечер и Коледа, отвсякъде ни заливат все страшни и нелицеприятни вести. Хотел гръмнал някъде си, самолет се разбил (а може и да е умишлено свален), убивайки десетки, оказало се, че приказката за рождението на Иисус не била вярна, а черешката в тази “торта” е “коледното обръщение” на братята севернокорейци, които заплашиха не една страна, не дори един континент, а цялата земя с унищожение.

“Без Корея Земята няма да съществува”, заявяват тези екзотични човеци и ако на това не му се вика мазохистично съзнание, здраве му кажи.

Преди хилядолетия Господ пратил потопа на Земята, за да ни накаже за греховете. Сега и това е невъзможно, просто защото някакъв си всемирен потоп не може да ни стресне и уплаши, след всичко, на което сме свидетели.

Ние дори посегнахме на добрия и работлив старец Дядо Коледа, след като титаните от рекламния ни бранш обявиха, че той бил останал без работа, а Снежанка го напуснала. По този начин на децата им остана да избират между човекът-паяк, трите хикса, ледения и още една дузина виртуални герои-мутанти.

И после – да пишем само хубави новини. Че откъде да ги вземем?