Човек може и да няма нищо против да бъде видян гол, но може да има против да бъде облъчен с Х-лъчи макар и в минимални количества.

Дебатът около последиците за здравето и ефективността на „голите скенери" по летищата, като че ли тепърва започва.

И докато в САЩ вероятно повечето американци нямат нищо против да се съблекат заради страната си, вчера вътрешните министри на Европейския съюз отложиха искане на САЩ Европа да монтира скенери за тяло по летищата - докато не бъдат направени допълнителни проучвания.

Някои страни членки не са убедени в необходимостта от монтирането на такива. Други страни, като Италия, Великобритания и Холандия, обаче изявиха готовност.

Невинни, объркани пасажери, едва свикнали да събуват обувките си и да не носят течности, за по-голяма сигурност ще минават през хай-тек машина, която смущаващо показва телата им.

Инвазията на „голите скенери" започна, след като млад нигериец по Коледа - незнайно как, проби охраната на летището в Амстердам и летя с експлозиви до Детройт.

Истерията стигна до там, че малко след инцидента задържаха пътник, прекарал по-дълго време в тоалетната на самолета. По ирония на съдбата - пътуващ за Детройт и отново нигериец.

Великобритания пък спря директните полети за Йемен, а пък йеменските сили за сигурност сами започнаха да си ловят терористите. ...От страх да не дойдат американците?!

Кое ще е най-ужасяващото? Ами ако бомбата избухне преди преминаването през скенера. Това ги прави безполезни.

Изводът - за да е безопасен въздушният транспорт -  без удобства, без напитки, без дрехи, без нищо!
Или най-добре - скенери за мисли.