Изходът явно е един. Който иска да ходи в САЩ, трябва да си купува тоалетни принадлежности там, на место.

Никакви бръсначки, нокторезачки, ножички и прочие в багажа – от летището направо в магазина и толкоз. Така хем сигурността на американците е гарантирана, хем икономиката им ще цъфне.

Как ще ги стигнем американците, беше попитал някой преди време. Ами, трудно ще ги стигнем. Ако въобще все още искаме да ги стигаме. И за какво ни е да го правим, щом вероятността да попаднем от някое US-летище направо в затвора с обвинение в тероризъм и изгледи за 10-ина години зад решетките, е напълно реална.

Доказват го събитията с 21-годишното момче, българче-студентче. Добре че, в биографията на Николай не присъства някоя и друга школа по летене, защото тогава никакви попечители и дипломати нямаше да могат да убедят US-властите, че студентът-юрист не е обществен враг №....за САЩ.

Уважаваме трагедията, сполетяла американския народ на 11 септември. Ама ако се започне всеки с еднопосочен билет, носещ тоалетни принадлежности и ножици в багажа си, да бъде застрашаван от години затвор, то тогава не се знае, къде ще му отиде краят.